Alba Rosa


Alba Rosa zoekt licht. Niet alleen als fotografe. Na de fotovakschool volgde een spirituele zoektocht die haar naar India voerde, waar ze onder meer werd opgeleid tot yogadocent en meditatiebegeleider. Terug in Nederland verlegde haar geestelijke route zich, door een reeks indringende spirituele ervaringen. 

Voor haar geestelijke reis vond ze de taal in het dierensprookje Alba wil naar de zon – een mystieke vertelling die ze schreef met Catharinus van den Berg en waar Tess Jones de illustraties bij maakt. Het boek zal in 2023 verschijnen.

Nu Alba Rosa terugkijkt naar haar fotowerk, dat ze voor deze website opnieuw heeft geordend en geselecteerd, beseft ze dat het licht dat ze zoekt er altijd al was. Zelfs over haar allereerste foto’s valt het al. 


Dubbelportret

Tussen fotografie en poëzie ontstaat een bijzondere dynamiek. In de creatieve samenwerking tussen fotograaf Alba Rosa en schrijver/dichter Catharinus van den Berg leidde dat al vanaf het begin in 2021 tot een bijzondere vorm, die misschien ook voor jou, lezer, van betekenis kan zijn: het Dubbelportret

Een Dubbelportret ontstaat in ontmoeting. Bij de fotoshoot hoort altijd een moment aan een tafel, met een fijn glas of een mooi bord vol, en een goed gesprek. In die ontmoeting ontstaat de Heilige Ruimte, waarin zowel de kunstenaars als degene die ze ontmoeten vrij en zichzelf kunnen zijn.

Alba Rosa portretteert vervolgens met haar camera, Catharinus met zijn pen. Fotograaf en dichter werken samen. De foto en het gedicht vormen samen het portret.

Meer weten over het Dubbelportret en de dynamiek tussen fotografie en poëzie? Bekijk de voorbeelden op deze website. Belangstelling? Neem dan vrijblijvend contact op via info@albarosa.nl