Dubbelportretten


Geef een uniek geschenk! Aan iemand die voor jou écht van waarde is. Je geliefde, een vriend(in), een werknemer, een collega, of aan jezelf. Bij een trouwdag, een verjaardag, (werk)jubileum, pensioen… of zomaar. 

Omdat iemand voor jou écht van waarde is.

Geef een Dubbelportret: een portret met een dubbele diepte,  in fotografie & poëzie.

Als een fotograaf je portret maakt, probeert hij iets van je kern vast te leggen, iets van de essentie van wie je bent. Maar wat nu als een dichter datzelfde doet? Dan ontstaat er een meerdimensionaal portret van dezelfde afgebeelde persoon, in beeld en tekst. Een dubbelportret. Waarbij de foto en het gedicht elkaar versterken. Een completer, sprekender beeld.

In hun reeks Dubbelportret doen fotograaf Alba Rosa en dichter Catharinus precies dat: samen een portret maken dat sterker is dan een foto of een gedicht op zichzelf. Ze ontmoeten degene die geportretteerd wil worden samen, leren haar of hem kennen, doen de fotoshoot – en daarna gaat Alba Rosa schiften en selecteren, tot er één foto overblijft waar Catharinus een gedicht bij maakt. Het eindresultaat is hun geschenk aan de geportretteerde: jij, zoals zij je gezien hebben, in liefdevol licht.

Een Dubbelportret is een proces. Het beginpunt is een fraai geschenkpakket dat we opsturen aan degene die geportretteerd gaat worden: een waardecheck, briefpapier, schrijfgerei en een klein fotoboek met andere Dubbelportretten ter inspiratie. Daarna volgen de ontmoeting, de maaltijd en de fotoshoot. Het hoogtepunt is een hoogwaardig afgedrukt, ingelijst Dubbelportret – foto & poëzie – voor op die hele speciale plek in huis.

Let op! Introductieprijs €50,- korting voor ‘snelle’ beslissers

Een Dubbelportret maken doen we met uiterste aandacht en liefde. Een Dubbelportret kost € 595,- all-in (dat is: inclusief het geschenkpakket vooraf en het Dubbelportret-in-lijst als kroon op het proces). 

NOTA BENE: tot de zomer (01/07/2023) geldt een introductieprijs van € 545,-. 

Geïnteresseerd? Wil je je Dubbelportret laten maken, of weet je wie er zo bijzonder voor je is dat je hem of haar een Dubbelportret wil schenken? We horen het graag. Mail vrijblijvend naar info@albarosa.nl.